Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Van Morrison: slachtoffer van censuur?

april 28th, 2021 at 9:47

De dwarse Ierse bard Van Morrison heeft in een interview met The Sunday Times haarfijn uitgelegd waardoor het kwam dat hij zoveel kritiek kreeg op zijn serie songs tegen de  door de Britse regering afgekondigde lockdown.

Hij vraagt zich erin af of poëtische vrijheid en de vrijheid van meningsuiting niet langer geaccepteerd zijn.

Daaraan wijt hij dan ook de vele negatieve reacties op zijn toch niet mis te verstane teksten: in ‘No More Lockdown’ zong hij bijvoorbeeld dat de maatregelen rond de lockdown er waren om de Engelsen tot slaaf te maken en veroordeelde hij de ‘crooked facts’.

 

Een eerder bericht over Morrison’s coronastandpunt vind je in de categorie Dossier Politiek en popmuziek.

 

 

Comments zijn gesloten.