Tot nu toe hadden we het een beetje weggestopt, maar Eric Clapton heeft zich nog maar weer eens negatief uitgelaten over corona-vaccinaties.

Eerder al nam hij stelling door gitaar te spelen op een van de songs die Van Morrison uitbracht met daarin een felle aanklacht tegen de Britse regering, maar nu heeft hij berichten over de veiligheid van de vaccins ook ‘propaganda’ genoemd.

Dat deed hij op basis van zijn eigen ervaringen na gevaccineerd te zijn in een brief naar een Italiaanse architect, Robin Monotti Graziadei, die bekend staat als een activist tegen de corona-maatregelen.

Daarin klaagt hij vooral over de bijwerkingen die zowel de eerste injectie als de tweede op hem hadden.

Hij ondervond met name na de tweede injectie tijdelijke bijwerkingen die hij ‘rampzalig’ noemt: handen die afwisselend gevoelloos waren of in brand leken te staan gedurende twee weken.

Hij schrijft eraan te hebben getwijfeld of hij nog gitaar zou kunnen spelen, maar neemt daarna een te korte bocht: door zijn neuropathie zou hij het vaccin nooit hebben moeten nemen, maar de propaganda zei nu eenmaal dat het veilig was voor iedereen….

Voor logisch redeneren krijgt Clapton intussen dus nog geen voldoende.

 

Eerdere berichten over Eric Clapton vind je in de categorie Nieuws en die over het coronastandpunt van Van Morrison in het Dossier Politiek en popmuziek.