Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Eric Clapton: interview ter verdediging coronastandpunt

juni 15th, 2021 at 15:08

Eric Clapton heeft een interview gegeven van zo’n 25 minuten waarin hij zijn standpunt over het vaccinatiebeleid van de Britse  regering verdedigt.

Zijn wantrouwen daartegen kwam aanvankelijk voort uit zijn kritiek op de manier waarop de Engelse regering Brexit erdoor joeg, maar na het annuleren van zijn wereldtournee werd dat nog sterker.

Na zijn eerste injectie ervoer hij een week lang heftige bijwerkingen, maar daarna kwam hij in contact met ene Robert Menotti, die ‘andere feiten’ aan hem presenteerde.

Clapton voelde zich namelijk geïsoleerd, ook doordat zijn kinderen heftig voor vaccineren bleken: ze leken wel gehersenspoeld, zegt Clapton. Bij Menotti en diens medestanders vond hij een gewillig oor.

Clapton klaagt vooral over de helse pijnen die hij kreeg na zijn tweede injectie. Die verergerde zijn perifere neuropathie, de aandoening waaraan hij lijdt, dermate dat hij geen gitaar kon vasthouden, laat staan bespelen.

Hij verwijt de NHS dat de Engelse gezondheidszorg niets zegt over de eventuele nadelen van vaccineren.

Clapton zegt ervan te houden dat mensen hun mening kunnen geven, maar meldt in het begin van het interview al dat zijn standpunt hem een hoop telefoontjes scheelt.

Na zijn medewerking aan Van Morrison’s ‘Stand and Deliver’ kreeg hij een hoop kritiek in de VS, hoewel de tekst ging over de Engelse regering.

Morrion’s volgende songs waren nog harder, reden waardoor Clapton terugdeinsde voor de eventuele gevolgen. Daardoor besloot hij ook bv. niet langer naar tv te kijken.

De posters die in de Engelse vaccinatiecampagne worden gebruikt, vergelijkt Clapton met George Orwell’s nogal dystopische toekomstroman ‘1984’.

Ook de digid-app die voor hem onverwacht op zijn telefoon verscheen bij het invullen van een vragenlijst vervulde hem met angst en walging. Hij vond de overheidsmacht die dat demonstreerde onaanvaardbaar.

Aan het eind herhaald hij dat veel collega-muzikanten hem niet meer bellen en appen vanwege zijn standpunt.

Wij bekeken het interview met stijgende verbazing en verbijstering.

Al houden we erg van de door Clapton gebezigde, typisch upper class-uitspraak die ook wel ‘the Queen’s English’ wordt genoemd, net als van de door hem gebruikte manier van relativeren die wij voor typisch Brits verslijten, maar we zijn het principieel met hem oneens.

Zo suggereert hij dat zijn dochters geen kinderen zouden kunnen krijgen, als zij het vaccin nemen, al voert hij daarvoor geen enkel bewijs aan.

Je moet het zien en horen om het te geloven (of dat laatste dus juist niet):

 

www.youtube.com/watch?v=4OHmMKrVbNk

Comments zijn gesloten.