Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

U2-bassist Adam Clayton: soloalbum Bono? best, hoor

juli 27th, 2021 at 9:38

U2-bassist Adam Clayton heeft gezegd dat Larry Mullen jr, The Edge en hij het best zouden vinden als Bono een soloalbum zou willen maken.

Sterker nog, Clayton en de twee anderen zouden hem daarin stimuleren, zo zei de bassist in de podcast ‘Rockenteurs’, waarin de gastheren Gary Kemp en Guy Pratt praten met muzikanten.

Hoewel de gasten centraal staan en de gastheren de aangevers zijn, is er in grote delen van het interview sprake van een gesprek, want Kemp en Pratt vertellen zelf ook het nodige.

Dat levert prettig luistervoer op, wat Kemp en Pratt zijn zelf natuurlijk ook door de wel geverfde musici en praten dus op hetzelfde niveau mee.

Dat werkt, want Clayton gaat uitgebreid in op wat het tweetal hem voorhoudt.

Zo vertelt hij ook, dat de leden van U2 een aantal van de songs heeft opgenomen in akoestische versies en in andere toonsoorten om zichzelf uit te dagen.

Een daarvan is bedoeld voor de soundtrack van ‘Sing 2’.

Verder is Bono tijdens de lockdown blijkbaar begonnen aan zijn memoires. Dat bljkt althans aan een terloopse vraag, die Clayton al even nonchalant beantwoordt.

Clayton vertelt ook uitgebreid over de groei van de band en de jaren waarin hij verslaafd was:

https://podcasts.apple.com/gb/podcast/s1e47-adam-clayton/id1530701242?i=1000529921410

 

Eerdere berichten over U2 en over Saucerful of Secrets, de band van Pink Floyd-drummer Nick Mason met daarin onder anderen Kamp en Pratt, vind je in de categorie Nieuws.

Comments zijn gesloten.