Muziekstreamer Spotify heeft het afgelopen kwartaal een lagere groei gekend dan het had verwacht.

 Het aantal gebruikers steeg namelijk maar met negen miljoen.

Daarmee was de groei in lijn met de eerder door het bedrijf uitgesproken verwachting.

Spotify wijt die lagere groei aan de coronacrisis, al veroorzaakte het die in feite zelf. Zo koos het ervoor diverse grote marketingcampagnes niet door te laten gaan.

Dat lijkt in tegenspraak met feit feit dat door de coronacrisis meer mensen dan ooit thuis werken.

Op jaarbasis is daardoor het aantal gebruikers met 22 procent toegenomen tot 365 miljoen. Spotify verwacht in dit kwartaal en het volgende door te groeien naar 400 miljoen gebruikers.

Van 365 miljoen gebruikers van dit moment hebben 165 miljoen abonnees gekozen voor de betaalde variant. Ten opzichte van het tweede kwartaal van vorig jaar is dat een stijging met 27 miljoen, ofwel 19,7 procent.

Europa is nog altijd het belangrijkste continent voor de muziekstreamer: van de gebruikers woont 34 procent in Europa, 24 procent in Noord-Amerika en 22 procent in Latijns-Amerika.

De Europese markt blijft het meest belangrijk voor Spotify. De overige twintig procent komt uit Azië, Afrika en Australië.

In die gedeelten van de wereld is er Spotify dus nog veel te winnen: misschien is het een idee er een marketingcampagne tegenaan te gooien…

 

Eerdere berichten over Spotify vind je in de categorie Dossier Crisis in de platenindustrie