Tom Waits brengt op 23 november de live-dubbelaar Glitter And Doom uit. De opnamen ervoor werden gemaakt tijdens zijn tournee door de VS en Europa in 2008. Nu al kun je lezend én luisterend een goede indruk krijgen van wat die derde live-cd van Waits te bieden heeft.

De eerste schijf bevat 17 songs van Waits en zijn vijfmansband. Die zijn gemixt als een doorlopende live-set. De tweede heet Tom’s Tales en bevat een verzameling van de bizarre aankondigingen en verhalen die Waits vertelt tijdens zijn pianoset. Die overpeinzingen zijn gecombineerd tot een doorlopend verhaal van een half uur. De onderwerpen variëren van de rituelen van insecten tot de laatste ademtocht van Henry Ford.

Via www.tomwaits.com kun je een preview downloaden door je e-mailadres in te sturen en vervolgens na de  ontvangst van een e-mail van de Waits-site een bevestiging retour te sturen. Die e-mail van de Waits-site laat overigens soms wel even op zich wachten……..

De uitgebreide preview die je vervolgens kunt downloaden, bestaat uit een ZIP-bestand met MP3’s van Lucinda-Ain’t Going Down, Singapore, Get Behind The Mule, Fanning Street, Dirt In The Ground, Such A Scream, Circus en Goin’ Out West.