David Crosby is de laatste tijd bijna niet uit het nieuws te slaan met interviews rond zijn nieuwe, zeer goede album ‘For Free’, maar op 15 oktober komt ook zijn eerste album ‘If I Could Only Remember My Name’ uit als Anniversary Edition.

Dat is ook een reden om hem te interviewen, al was het maar doordat dat album destijds op zijn minst nogal lauw werd ontvangen en veel later pas uitgroeide tot een koppig meesterwerk.

Yahoo’s Andy Greene interviewde Crosby over zijn geestelijke gesteldheid toen, over het opnameproces en over het feit dat ie uitgebreide versie er komt: Crosby heeft daarover geen enkele zeggenschap meer, doordat hij zijjn muziekrechten eerder dit jaar verkocht, maar vindt daar uiteraard wel het zijne van.

Ook geeft hij commentaar bij de negen songs van het oorspronkelijke album:

http://www.yahoo.com/entertainment/david-crosby-sorrow-joy-behind-152503023.html

Eerdere berichten over David Crosby vind je in de categorieën Nieuws, Rootsmuziek op radio, tv en internet, Concerttips en De rode draad.

Een concertrecensie van David Crosby van zijn set tijdens het Once in a Blue Moon-festival in 2018 in het Amsterdamse Bos vind je uiteraard in de categorie Concertrecensies.