Filmregisseur Martin Scorcese en Rolling Stones-voorman Mick Jagger plannen een t.v.-serie waarin veertig jaar popmuziek de achtergrond vormen.

De serie zou draaien om twee mannen die beiden in de popwereld werken en gedurende die veertig jaar vrienden blijven.

Niet alleen bij Kippenvel zal dan bijvoorbeeld worden gedacht aan de zanger en de slaggitarist van een arbeideristisch, door Amerikaanse rhythm ‘n’ blues geïnspireerd groepje dat uitgroeit tot een wereldberoemd rebels rockicoon. Elementen die daarin niet mogen ontbreken zijn b.v. het decennia lang in stand houden van dat imago tijdens ups én downs als het onder mysterieuze omstandigheden overlijden van een belangrijk groepslid, het emigreren om belastingredenen, het zeer regelmatig scheiden van vrouwen en vriendinnen, het ontkennen van door groepsleden veroorzaakte buitenechtelijke zwangerschappen, het nog regelmatiger afkicken van drugs en drank in exclusieve privé-klinieken, het eindeloos onderling ruziemaken over alles en niets, maar vooral om de macht in de band, de daaruit voortvloeiende jaren van non-activiteit, het soms opeens als bij toeval toch weer plezier hebben in het samen spélen, het bezoeken van cricketwedstrijden en pretentieuze paardenraces en het veel later vervangen van de oorspronkelijke, door dit alles mateloos verveeld geraakte bassist door een serie inwisselbare ingehuurde, maar zeer vakbekwame sessiekrachten, die in het beeldmateriaal van clips én concerten vervolgens even categorisch als kinderachtig buiten beeld worden gehouden, blijkbaar omdat ze afbreuk zouden doen aan het strenge, door copyright bewaakte imago van het door al deze gebeurtenissen gebaarde rockmonster.

Of die gebeurtenissen ook in de serie voorkomen, blijft nog even onduidelijk, want de plannen zijn nog in een pril stadium.

Scorcese én Jagger zijn trouwens allebei goed gekwalificeerd voor het regisseren en schrijven van de serie. Scorcese regisseerde ooit al de concertfilm The Last Waltz, waarin het afscheidsconcert van the Band werd vastgelegd, No Direction Home, die ging over de invloed van Bob Dylan’s muziek, de Rolling Stones-documentaire Shine A Light en hij stelde de t.v.-serie Martin Scorcese presents the blues samen.

Jagger tenslotte heeft een lange ervaring in het spelen van zichzelf tijdens tournees en op alle momenten dat er een camera op hem wordt gericht.

Onbevestigde, door de Engelse schandaalpers geciteerde bronnen zeggen overigens dat de komende wereldtournee van de Rolling Stones de laatste van de band zal zijn. De Stones zouden de band willen ontbinden na die tour, die loopt tot 2012. Ze zouden het verval voor willen zijn en uit de spotlights willen stappen als ze nog goed zijn.

Drummer Charlie Watts, de oudste van het stel ondeugende bejaarden, is dan zeventig jaar oud.