Ter ere van het feit dat John Lennon op 9 oktober a.s. zeventig jaar geleden geboren is, stellen de Rock and Roll Hall of Fame en BoxofVision LLC drie tijdcapsules samen waarin zijn solo-opnames zullen worden opgenomen plus bijdragen van fans. Die laatste kunnen worden ingezonden via www.BoxOfVision.com/TimeCapsule tot 15 september. Een selectie hiervan wordt in de capsules bijgevoegd.

Behalve zijn muziek en bijdragen van fans zullen de capsules ook enkele gerestaureerde afdrukken van door hem  ontworpen albumhoezen bevatten en een nieuw essay over zijn carrière.

De capsules worden opgeslagen in de Rock and Roll Hall of Fame én twee andere locaties ergens op de wereld die ‘have significance to John Lennon’s legacy’.

De Rock and Roll Hall of Fame zal een speciale herdenkingsdienst houden op vrijdag 8 oktober om 10:30., een dag te vroeg dus.

De twee dagen erna, het weekeinde van 9 en 10 oktober, zal een speciaal programma plaatsvinden waarin Lennon’s persoonlijke bezittingen tentoongesteld zullen worden, duscussies worden gehouden en films worden vertoond.

Volgens het persbericht is het doel namelijk het ook in de toekomst levend houden van Lennon’s boodachap van ‘love and peace’.

De capsules zullen dan weer worden geopend op 9 oktober 2040, zijn honderdste geboortedag.

Yoko Ono, volgens sommigen Lennon’s inspiratie, voor anderen de oorzaak van zijn ondergang maar in ieder geval zijn weduwe, zegt dat zij verrukt is vanwege deze poging Lennon’s muziek en boodschap te delen met de kinderen van vandaag en morgen.

Zijn werk, leven en dromen zal ze mede inspireren om een betere wereld te creëren voor iedereen, zei ze.

Wij van Kippenvel weten nog precies waar we waren toen ons gevraagd werd of we al gehoord hadden dat Lennon was doodgeschoten en vooral ook dat we er op datzelfde moment zelfs lichamelijk beroerd van werden. Toch wantrouwen wij dit initiatief, dat vooral bedoeld lijkt om de verkoop van kaartjes voor de Rock and Roll Hall of Fame en Lennon’s solowerk een stimulans te geven.