In een interview gepubliceerd op annarbor.com naar aanleiding van een optreden van Little Feat  op 3 augustus in een club, wordt de geschiedenis van de band nog maar eens kort doorgenomen.

Paul Barrére zegt echter ook iets interessants over zowel de aanstaande live-cd The Ram’s Head Revisited als over de aanstaande opnamen voor een nieuwe studio-cd.

Het uitbrengen van alweer een live-cd leek hem aanvankelijk geen goed idee. Tenslotte heeft de band er sinds 2002 al zes uitgebracht op het eigen label Hot Tomato Records en dateert de laatste studio-cd Kickin’ It At The Barn alweer van 2003.

Hij veranderde van gedachten toen hij de in de Ram’s Head gemaakte opnamen terughoorde. De gratis downloads van songs van dat album op www.littlefeat.net zijn inderdaad veelbelovend.

Ook zegt hij iets over de nieuwe studio-cd. De band is bezig de teksten af te maken en de muziek te schrijven.

De werktitel is A World Of Blues en dat doet Kippenvel de wenkbrauwen fronsen. Blues is toch die muzieksoort waartoe veel oudere artiesten zich soms plotseling bekeren om hun vastgelopen carrière een veilige haven van een verondersteld vast publiek binnen te loodsen? Joan Armatrading is daarvan een recent én te betreuren voorbeeld.

Payne zegt echter dat die keuze de band niet zal beperken, omdat blues een wijds begrip is en ze veel verschillende mogelijkheden zullen proberen. Daarom zal de cd behoorlijk gevarieerd klinken. Deze jarenlange fan geeft de zes voorlopig graag het voordeel van de twijfel.

Het hele artikel, waarin ook kort de gezondheid van Richie Hayward ter sprake komt en een live-versie van Vodoo Jam te zien is, is te lezen via:  www.annarbor.com/entertainment/little-feat-preview

Drie berichten over de gratis downloads en over de Europese tour van Little Feat met optredens in Antwerpen en Amsterdam staan elders op deze site.