Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Bruce Springsteen-documentaire en rerelease Darkness On The Edge Of Town

augustus 7th, 2010 at 10:33

Volgende maand gaat de documentaire The Promise: The Making of Darkness on the Edge of Town in première tijdens het Toronto International Film Festival.

De film wordt op 14 september voor het eerst vertoond en gaat over de totstandkoming van Springsteen’s vierde album, Darkness on the Edge of Town uit 1978.

De documentaire bevat beelden van de studio-opnames, repetities aan huis van Springsteen en de E-Street Band en andere nog nooit eerder vertoonde beelden van tussen 1976 en 1978.

Thom Zimny, eerder onder meer betrokken bij de Wings For Wheels-documentaire bij de Born to Run-box van Paul McCartney’s groep Wings, is de producer en editor van de Springsteen-documentaire.

Later dit jaar wordt Darkness on the Edge of Town opnieuw uitgebracht. Daarop zullen ook  destijds niet gebruikte opnamen voor het album staan. Ook de documentaire zal deel uitmaken van de rerelease.

Hieronder vind je de links naar overigens summiere berichten op de websites van het Toronto International Film Festival en Billboard:

http://tiff.net/press/pressreleases/2010/errol-morris-bruce-springsteen-kim-longinotto-and-werner-herzog-in-3-d-lead-a-line-up-of-documentary-all-stars

www.billboard.com/news/bruce-springsteen-darkness-documentary-to-1004107747.story#/news/bruce-springsteen-darkness-documentary-to-1004107747.story

Een bericht over Bruce Springsteen’s autobiografie en de column ‘Patti’ vind je elders op deze site.

Comments zijn gesloten.