Tijdens de zomer is er in Kippenvel geen wekelijkse Rode Draad, maar in de maand augustus is er helaas bijna voortdurend reden om van die traditie af te wijken.

Op dinsdag 3 augustus j.l. gedachten we de op 26 juli overleden Ben Keith en op dinsdag 17 augustus wijdden we het hele tweede uur aan de op 12 augustus overleden Richie Hayward, de drummer van Little Feat.

Op dinsdag 24 augustis hebben we zelfs een dubbele Rode Draad: in het eerste uur gedenken we de singer-songwriter Larry Jon Wilson, die al op 21 juni j.l. overleed, maar dat nieuws bereikte Nederland pas enkele weken later.

In het tweede uur stellen we New Orleans centraal, omdat het op 29 augustus a.s. vijf jaar geleden is dat Katrina de staten aan de Mexicaanse Golf bestookte met New Orleans als middelpunt in de media.

We draaien een uur lang songs die die muziekstad als onderwerp hebben en dan vooral het New Orleans van na Katrina.

Een bericht over het overlijden van Larry Jon Wilson,  recensies van New Beginnings/Let Me Sing My Song To You en Larry Jon Wilson én de column Hoe Het Was, over New Orleans tíjdens Katrina, vind je vind je elders op deze site.