Aan het begin van het vierde seizoen Kippenvel ontvangen technici Gerhard Kraaijenoord en Aart Rietveld en samensteller/presentator Ruud Heijjer in RTV Katwijk’s rootsradioshow ‘Kippenvel’ op 31 augustus als eerste live-gast de Amerikaanse singer-songwriter Forest Sun.

In het eerste uur zijn bovendien fragmenten te horen van twee voetbalwedstrijden uit de nieuwe topklasse: CSV Apeldoorn – Rijnsburgse Boys en Katwijk – ARC.

Forest Sun nam in totaal al zeven cd’s op én een cd voor kinderen, Just For Fun – Songs For Little Ones. Dat hij desondanks in Nederland nog nauwelijks bekend is, komt vooral doordat alleen die cd en zijn laatste solo-cd hier verleden jaar uitkwamen.

Op die cd, Harlequin Goodnight, zingt en speelt de zanger-gitarist tien zowel catchy als rootsy eigen songs en een cover van Dylan’s She Belongs To Me. Daarbij overheerst de melancholie steeds Sun’s overigens niet geringe vakmanschap. Om sfeer op te roepen heeft hij namelijk maar weinig instrumenten nodig.

In zijn songs combineert Sun elementen uit singer-songwriter en folk even makkelijk met invloeden uit country als pop. Zo bevat This Lightning een muzikale verwijzing naar Dedicated Follower Of Fashion van the Kinks en waart elders in een kaal nummer de geest van de late Johnny Cash rond.

Daarmee geeft hij een persoonlijke invulling aan de traditie, net als op Just For Fun, zijn speciaal op kinderen gerichte cd. Dat is met name in Amerika een kleine, maar serieuze muzieksoort die ook door bekende muzikanten regelmatig wordt beoefend.

Die cd bevat een stoomcursus rootsmuziek, waarin zijn eigen Trampoline naadloos aansluit bij acht klassieke kinderliedjes, die hij verandert in reggae, funk, calypso, country en folk.

Voor zijn optreden in Kippenvel komt Sun samen met achtergrondzangeres Ingrid Serban tussen twee optredens in het Belgische Luik speciaal over naar Katwijk in een hier door hem gekochte camper. Daarin rijdt hij tien dagen lang naar zijn optredens in Engeland, België, Frankrijk en Nederland.

Op dinsdag 31 augustus is Forest Sun de centrale gast bij Kippenvel Live met een mix van eigen favorieten én live gespeelde nummers. Hoe dat kan klinken, is te zien én te horen op: www.onenightmusic.com/music/session/forest-sun-with-ingrid-serban.

Wie daarheen surft, stemt zeker van 21:00 tot 23:00 uur af op kabel 88,1 MHz, op FM 106, 8 MHz en elders op www.rtvkatwijk.nl voor de eerste aflevering van ‘Kippenvel Live’:live-muziek, verhalen en favoriete songs van Forest Sun.

De uitzending kan net als andere afleveringen nog worden teruggeluisterd tot en met 14 september a.s. via het tabblad ‘Uitzending’.

Recensies van Harlequin Goodnight en Just For Fun – Songs For Little Ones vind je elders op deze site.