Singer-songwriter Daniël Lohues heeft een nieuw, titelloos album uit.

Hij heeft zijn naam inmiddels allang gevestigd, maar het ontbreken van een titel lijkt erop te duiden dat Lohues zich aan zijn publiek wil voorstellen.

Hij zette er vijftien nieuwe songs op, die hij opnam na het onverwachte afblazen van zijn vorige tournee na de release van ‘Sowieso’ als gevolg van een burn-out.

Die schreef hij toen hij een periode in Frankrijk verbleef.

Hij speelde zelf gitaar, mondharmonica en toetsen en nam ze op met de vaste kern van zijn vorige album: Bernard Gepken-gitaar en achtergrondzang, Reyer Zwart, bas, contrabas en strijkersarrangementen, Ferry Lagendijk, piano’s, en drummers Bram Hakkens, Mischa Porte en Ruben van de Velde.

Ook streken Marieke de Bruin en Jacb Plooij -viool, Vera de Bie – altviool en Jos Teeken – cello mee.

Het geluid en de sfeer van de nummers verschillen sterk en Lohues’ nieuwe album doet dan ook sterk denken aan ‘Sowieso’: er staan intieme, rootsy songs op, maar ook breed uitwaaierende, orkestrale pop.

In die nummers verliest hij veel van het eigene dat hem in zijn beste songs nog altijd kenmerkt.

Overigens zal hij het album dit jaar niet promoten met optredens: hij is nog helemaal hersteld van zijn inzinking en de geplande optredens zijn verschoven naar 2023.

Eerdere berichten over Daniël Lohues vind je in de categorie Nieuws, Concerttips, Luisterpalen en Rootsmuziek op radio, tv en internet.

De recensie van ‘Gunder’ vind je in de categorie Recensies roots.