Stephen Stills heeft zijn songrechten verkocht aan de Iconic Artists Group, de firma waarin de initialen te herkennen zijn van Irving Azoff, in de jaren zeventig al Stills’ manager.

In totaal gaat het daarbij om meer dan duizend songs die de inmiddels 77 jaar oude Stills schreef: hij zat immers in Buffalo Springfield, diverse keren in Crosby, Stills & Nash en Crosby, Stills, Nash & Young, maar ook in Manassas, de Stills-Young Band en recent nog The Rides, terwijl hij ook veel zeer wisselende soloalbums maakte.

Behalve zijn songs verkocht Stills ook zijn naam, beeldmerk en afbeeldingsrecht aan IAG.

Stills en Azoff werden destijds vrienden, ondanks dat Azoff Crosby Stills & Nash aanraadde vooral niet naar Woodstock te gaan, ‘that stupid thing in the farmyard’,  en zij bleven dat ook, zo blijkt uit een interview met Billboard. Stills kon elders meer geld krijgen voor zijn oeuvre, maar koos dan ook toch voor Azoff’s IAG.

Stills’ belangrijkste doel is zijn erfenis veilig te stellen en ruzie onder zijn zeven kinderen te voorkomen, zo zegt hij.

Hij en Azoff hebben trouwens ook grote plannen met allerlei oud, nog niet uitgekomen materiaal.

Zo willen zij liveopnamen uit te brengen van optredens van Stills uit 1971, toen hij zijn ‘Stephen Stills 2’ promootte en denken ze na over een nieuwe, uitgebreidere versie van het debuutalbum van Manassas, dat oorspronkelijk uitkwam in 1972:

https://www.billboard.com/pro/stephen-stills-irving-azoff-iconic-artists-group-publishing-catalog-deal/

Eerdere artikelen over Stephen Stills vind je in de categorie Nieuws.