De Californische rootsformatie Jeffrey Halford and the Healers is op tournee door Duitsland, België en Nederland ter promotie van ‘Soul Crusade’, hun nieuwe album.

Halford en de zijn hebben ze op een reeks albums meer dan afdoende bewezen als een band die uiterst rootsy songs speelt, waarin zij blues, rock ‘n’roll, soul en soms een vleugje country combineren.

Wij draaien al jaren songs van de meer dan uitstekende albums ‘Rainmaker’ , ‘Lofi Dreams’ en ‘West Towards South’ terwijl op de verzamelaar ‘Beware of Worthless Imitations, Volume I (1999-2019)’ ook songs van vroegere albums staan.

In totaal treden ze acht keer op en ze hadden hun eerste optreden op woensdag 19 oktober in Duitsland.

Daar treden ze ook op donderdag 20 oktober nog een keer op en daarna staan tot en met 30 oktober twee optredens geboekt in België en vier in Nederland.

Zaterdag 22 oktober staan ze op het Ramblin’ Roots Festival in Utrecht, maar ze zien ook te zien en vooral te horen in Lint en Herselt en in Leiden, Venray en Zuidwolde:

zaterdag 22 oktober, Ramblin’ Roots Festival, Utrecht

maandag 24 oktober, Het Groot Verzet, Lint, België

dinsdag 25 oktober, Qbus, leiden

donderdag 27 oktober, Pallieter Sessions, Herselt, België

zaterdag 29 oktober, Hoeve Blues Festival, Venray

zondag 30 oktober Mezik mit Bus Fesitival, Café Moeke Vaatsra, Zuidwolde

Hun boeker Kurt de Bont is nog op zoek naar podia voor zondag 23 oktober en woensdag 26 oktober en zou blij zijn met interesse: kurt@bluestown.be

De recensie van ‘West Towards South’vind je in de categorie Recensies roots.