Dayna Kurtz is maar zes maanden per jaar in New Orleans, maar is inmiddels helemaal met de stad vergroeid.

Offbeat’s Steve Hochman interviewde haar naar aanleiding van het naamloze album van Lulu and the Broadsides, dat hier ten onrechte het debuutalbum wordt genoemd na een ‘live-ep’. Daarmee wordt ‘Sampler’ bedoeld, een volwaardig album dat ze met dezelfde muzikanten opnam en onder dezelfde bandnaam uitbracht.

Normaal gesproken zitten artikelen van het sinds Katrina digitale tijdschrift Offbeat achter een betaalmuur, maar Kurtz zette een pfd ervan online via haar eigen site.

Het vraaggesprek blijkt een lief sfeerstuk, dat Kurtz (opnieuw) introduceert voor lezers in en buiten New Orleans.

Je kunt je afvragen of dat nodig is, maar het bevat interessante weetjes als de reden van Kurtz’ zelfgekozen pseudoniem, hoe zij in New Orleans terecht kwam en wat de in augustus overleden drummer Carlo Nuccio voor haar betekende:

https://luluandthebroadsides.com/wp-content/uploads/2022/09/Finding-Her-Home-Dayna-Kurtz-finds-her-place-in-New-Orleans-music.pdf

De recensies van ‘Sampler’ en ‘Lulu and the Broadsides’vind je in de categorie recensies New Orleans en die van ‘Secret Canon Vol. 1’ en ‘Secret Canon Vol. 2’ in Recensies roots.

Andere berichten over Dayna Kurtz vind je in de categorieën Nieuws, New Orleans, Concerttips, Rootsmuziek op radio, tv en internet, Dossier Crisis in de platenindustrie en Luisterpalen.