Platenmaatschappij BMI heeft de rechten op het werk van singer-songwriter Harrry Nilsson gekocht.

Het gaat om alle songs die Nilsson schreef en zong, dus niet alleen zijn eigen hits als ‘Me and my Arrow’, maar ook Fred Neil’s ‘Everybody’s Talking’ en de songs die hij opnam met John Lennon, Ringo Starr en Dr. John.

Als die zijn opgenomen tijdens Lennon’s ‘lost weekend’ in Los Angeles, zal er overigens weinig bruikbaars tussen zitten: de verhalen over hun gebruik van drank en drugs zijn talrijker dan die over hun succesvolle opnamesessies, want het album ‘Pussycats’ kun je moeilijk een hoogtepunt noemen in hun carrières…

Uit het persbericht valt op te maken, dat BMG van plan is Nilsson op alle mogelijke manieren te gelde te maken en dat zowel de familie van Nilsson uitzinnig van vreugde zijn vanwege de unieke samenwerking die met de verkoop begonnen is.

Hoewel geld de verkoop de familie oplevert, is dan weer niet bekend gemaakt.

Eerdere berichten over Harry Nilsson vind je in de categorie Nieuws.