Ringo Starr gaat zijn streven naar ‘peace and love’ te koop aanbieden.

Voor die idealen moet je wel diep in de buidel tasten, want de beeldjes van zijn hand met het wereldberoemde V-teken gaat in roestvrij staal 4200 pond (4900 euro) kosten en in brons 1600 (1900 euro).

Daarvoor krijg je in beide gevallen wel een hebbeding in gelimiteerde oplage, want van de roestvrijstalen handen worden er maar 250 gemaakt, net als overigens van de bronzen variant.

Starr gaat de beeldjes verkopen via Julien’s Auctions, die er de loftrompet over steekt, want each life-sized artwork features Ringo Starr’s hand forming his iconic peace symbol, mounted upon a square black base that reads ‘Peace & Love.’ Each hand artwork is housed in a Ringo Peace & Love box and accompanied by a Certificate of Authenticity hand signed by Ringo Star.’:

https://www.juliensauctions.com/ShopCatalog?id=207

Nu is het maar te hopen dat Starr zijn eigen handtekeningen zet en dat niet overlaat aan een machine, zoals Bob Dylan dat deed voor de speciale editie van ‘The Philosophy of Modern Song’.

De opbrengst van de verkoop gaat naar de Lotus Foundation, Starr’s liefdadigheidsorganisatie.

Die houdt zich bezig met een breed scala aan doelgroepen: drugsgebruikers, slachtoffers huiselijk geweld, daklozen, kankerpatiënten en dieren in nood:

https://www.lotus-foundation.org/

Overigens was Starr niet degene die het V-teken introduceerde, al gaf hij er een andere, universelere betekenis aan. Dat was Winston Churchill, premier van het Verenigd Koninkrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog, hoewel hij het ook niet zelf verzonnen had.

Dat was een Belg die heel toepasselijk Victor de Laveleye heette….

Eerdere berichten over Ringo Starr vind je in de categorie Nieuws.