David Crosby heeft net een nieuwe livealbum uit met zijn Lighthouse Band: ‘Live at the Capitol Theatre’.

Naar aanleiding van die combinatie van cd en dvd interviewde Ultimate Classic Rock’s Matt Wardlaw hem over dat album en zijn toekomstplannen.

Crosby blijkt opnieuw zeer opgetogen over zijn samenwerking met Michael League, Becca Stevens en Michelle Willis: hij gebruikt de woorden ‘magie’ en ‘chemie’ voor het vastgelegde concert.

Tijdens het vraaggesprek blijkt, dat de vier al een complete studioplaat hebben opgenomen die ook al is gemixt en gemasterd en dat hij bovendien ook alweer drie songs met ze heeft opgenomen voor een opvolger van die nog niet uitgebrachte.

Ook heeft hij al twee songs heeft opgenomen met James Raymond. Die liggen dan weer in het verlengde van  het door die twee gemaakt album ‘Sky Trails’.

Toch is niet alles goud wat er blinkt: Crosby zegt live geen gitaar meer te zullen spelen, doordat hij dat niet langer goed genoeg kan Hij zou er weliswaar mee weg komen, maar vindt dat zijn spel niet meer voldoet aan zijn eigen voorwaarden.

Crosby heeft namelijk tenditis in beide handen: die chronische peesontstekingen komen in kringen van gitaristen vaker voor.

Overigens sluit hij niet uit, dat hij nog wel ergens een serie concerten zal geven waarbij hij niet hoeft te reizen. Hij zei al in mei dat op tournee gaan hem juist daardoor te zwaar viel.

Hij noemt het samenwerken met anderen als de reden dat hij wel tien jaar langer kan doorgaat als songschrijver en goed materiaal kan afleveren. Dat is zeldzaam, zegt hij, en: ‘I don’t know why people get so hung up [with] “it has to be all me. Me, me.” Us is a lot of fun too!’

Natuurlijk geeft hij nog even zijn mening over de toestand in de Amerikaanse politiek en legt hij uit waarom Elon Musk hem laat lachen:

https://ultimateclassicrock.com/david-crosby-touring

Eerdere berichten over David Crosby vind je in de categorieën Nieuws, Rootsmuziek op radio, tv en internet, Concerttips en De rode draad.

Een concertrecensie van David Crosby van zijn set tijdens het Once in a Blue Moon-festival in 2018 in het Amsterdamse Bos vind je uiteraard in de categorie Concertrecensies.

De recensie van ‘If I Could Only Remember My Name -50th Anniversary Expanded Edition’ vind je uiteraard in de categorie Recensies singer-songwriter.