Natuurlijk, het is Nieuwjaarsdag en het nieuwe jaar begint grijs en stil, maar dat wil niet zeggen dat er intussen niet ijverig wordt getimmerd aan de Kippenvel Top Zoveel 2022.

Daarin komen iets meer dan veertig albums te staan, want zoveel nieuwe bleken we verleden jaar tussen al die andere goede te hebben gedraaid.

Als je dan beseft dat we van ieder album toch op zijn minst twee nummers willen draaien, komen jij en ik opgeteld dus makkelijk aan vier afleveringen: in een aflevering van tien uur gaan maximaal 23 nummers, maar ook minder.

Dat zou betekenen dat we minstens tot en met 24 januari geen enkel nummer kunnen draaien van albums die nu uitkomen. Hoewel december en januari op zich lauwe maanden zijn voor nieuwe muziek, zitten we daar toch een beetje over in.

Zo belooft ‘Uncle Sem’ van zanger-gitarist Sem Jansen heel veel, zowel door de intieme americana als door het thema: op zijn op 13 januari uitkomende solodebuut bezingt Jansen zijn transitie van vrouw naar man en dus van zangeres naar zanger, want door dat proces ging de zanger van de Leif de Leeuw Band de laatste jaren.

Niet alleen begeleidt de band hem, ook zingt Sem een duet met Britt, zoals hij als vrouw heette.

Op basis van wat ik ervan gehoord heb, verdient ‘Uncle Sem’ zeker een recensie.

Datzelfde geldt voor ‘By No Means’, het in 2021 uitgekomen comeback-album van Jim Keller.

Daarvan kreeg ik alsnog een exemplaar toegestuurd na mijn recensie van zijn ‘Spark & Flame’. Ook op die voorganger staan veel ijzersterke songs, al was dat album destijds aan mijn aandacht ontsnapt.

Daarvan zou ik dus ook graag snel nummers willen draaien en alleen al voor mijn eigen lol een recensie schrijven.

Dat laatste gaat er de komende weken een keer van komen, maar voorlopig begin ik as. dinsdag om acht uur met veel plezier aan deel 1 van de Kippenvel Top Zoveel 2022.

Tot dan, tot Kippenvel!