Charlie Thomas, een van de leadzangers van The Drifters, is overleden aan de gevolgen van leverkanker, vermoedelijk al op 31 januari, al kwam het nieuws pas vandaag naar buiten. Hij was 85 jaar oud.

Thomas werd pas lid van The Drifters aan het eind van de jaren vijftig. Hij werd aangenomen door de manager van de groep, George Treadwell. Die had net daarvoor alle groepsleden ontslagen nadat die een slecht concert hadden gegeven in het roemruchte Apollo-theater in New York, hoewel er ook verhalen gaan dat een van de leden hem dronken had uitgescholden

Dat Thomas toen lid was van de The Five Crowns hield hem niet tegen. Ook andere leden van die groep stapten over naar de Drifters, onder wie Ben E. King.

Korte tijd later scoorde de groep de enige nummer een in de Billboard-lijst met ‘Save the Last Dance for Me’.

Hij bleef lid van de groep tot 1967 en is dan ook als leadzanger te horen op ‘Sweets For My Sweet’ (1962) en ‘When My Little Girl Is Smiling’ (1962).

Verder zong hij mee op ‘There Goes My Baby’, ‘Under the Boardwalk’, ‘This Magic Moment’ and ‘Save the Last Dance for Me’.

Ook daarna kwam hij niet echt los van die groep en dat wilde hij ook blijkbaar niet, getuige het feit dat hij toerde in groepen als The Original Drifters en Charlie Thomas’ Drifters.

In 1988 werd Thomas samen met Ben E. King, Bill Pinkney, Clyde McPhatter, Gerhart Thrasher, Johnny Moore en Rudy Lewis uitverkoren voor het lidmaatschap van de Rock & Roll Hall Of Fame.