Peter Gabriel heeft weer een song uitgebracht van zijn voor later dat jaar aangekondigde album ‘i/o’.

‘Playing for Time’ is een verstilde, georkestreerde ballad waarin hij volgens een persverklaring zingt over ‘time, mortality and memories and the idea that each of us has a planet full of memories, which get stashed inside the brain.’

Gabriel schrijft daarin ook dat hij erg lang aan het nummer heeft gewerkt en het ook al live speelde zonder tekst: ‘It is more of a personal song about how you assemble memories and whether we are prisoners of time or whether that is something that can actually free us. I do think it’s good to push yourself towards more bold or interesting experiences because then you will have richer memories to feed you when you get to my age. You also get taught by every meaningful experience that you go through.’

Van het nummer komen verschillende versies uit.

De nu uitgebrachte heeft als onder titel ‘Dark-Side Mix’, maar er komen ook een ‘Bright-Side Mix’ en een ‘Atmos In-Side Mix’. De laatste refereert overigens aan een systeem van Dolby.

Een releasedatum is nog niet bekend, maar Gabriel gaat wel in mei op tournee door Europa, dus dan is een en een toch weer twee:

www.youtube.com/watch?v=6swOrAJGBWw

Eerdere berichten over Peter Gabriel vind je in de categoriëën Nieuws, Dossier Brexit en popmuziek, Rootsmuziek op radio, tv en internet, Concerttips en Andere rootsradio.