Dat is schrikken, maar je leest het goed: er is geen Kippenvel tot dinsdag 23 mei as.

De reden is even simpel als verpletterend: ik neem vakantie en kon geen afleveringen opnemen.

Bovendien werd Kippenvel 757 geteisterd door technische problemen van een bijna vandalistische inslag: een van de andere programmamakers van RTV Katwijk had de behuizing van de nieuwe cd-spelers in zijn geheel naar voren getrokken en op die manier al doende alle audiokabels uit de aansluitingen getrokken.

Dus klonk er geen muziek bij het opentrekken van de schuiven en toch leek alles in de goede stand te staan; ik voelde me gedwongen de tijd vol te praten, terwijl ik telefonisch om advies en hulp vroeg.

Die hulp kwam, maar dat duurde uiteraard even: een kwartier is dan heel erg lang, hoezeer de cavalerie zich ook haastte.

Ook hem kostte het even het probleem op te sporen, want aan zo iets ongerijmds denk je niet meteen.

Dat zorgde voor een mislukt en sterk ingekort eerste uur van Kippenvel 757, de laatste aflevering voor een pauze van maar liefst vier weken.

Die is zelfgekozen, dat is zo, maar ik was vast van plan een sterke uitzending neer te zetten, zodat je het gevoel zou hebben dat het jammer was dat je de komende weken niet naar me kon luisteren.

Ik beschouw Kippenvel namelijk als een serieus radioprogramma en daarbij horen geen cd-kasten die naar voren worden getrokken met als reden dat dat ‘makkelijker’ is.

Luister dus alleen maar naar het tweede uur van deze aflevering, al mis je dan mooie songs. Je kunt ze vinden in de playlist en je kunt mijn wanhopige pogingen de stilte vol te praten natuurlijk altijd overslaan….

tot 23 mei dus, tot Kippenvel!