Sinds ‘This is Where I Live’ ben ik fan van soulzanger William Bell, al had ik Marc Cohn nodig om hem te ontdekken. Cohn en John Leventhal waren blijkbaar al fans van hem en schreven er samen met Bell vijf songs voor.

Bovendien produceerde Leventhal alle twaalf nummers en speelde hij er ook zo ongeveer alle instrumenten op, terwijl Cohn een van de achtergrondzangers was.

‘This Is Where I Live’ overtuigde niet alleen mij moeiteloos, Bell kreeg voor dat album in 2017 een Grammy in de categorie americana.

Daarna werd het lang stil, behalve dan ik Kippenvel, want ik bleef er songs van draaien. Niet alleen de nieuwe versie van ‘Born Under A Bad Sign’, het nummer dat Bell en Booker T. Jones schreven en dat in 1967 een hit werd voor Albert King, maar ook andere songs.

Nu heeft Bell een nieuw album uit. ‘One Day Closer To Home’ bevat twaalf songs, waaronder het in december van verleden jaar als single uitgekomen titelnummer:

https://williambellmusic.com