Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Diverse Artiesten – The Gospel Sound

september 14th, 2010 at 7:08

Shout Records/Shout62

Praise?

Deze compilatie bevat 26 gospelsongs, daterend van 1926 tot en met 1957. De cd is tegelijk ook een compilatie van twee dubbel-lp’s die gospelkenner Tony Heilbut samenstelde in de jaren zeventig. Deze producer, labelbaas en schrijver publiceerde toen ook The Gospel Sound: Good News And Bad Times, een overzicht van het genre.Shout citeert in het boekje kwistig uit zijn liner notes, maar noemt de lp’s alleen op de website.

Het aantal tracks van de acts varieert van een (Bessie Griffin en Dorothy Love Coates) tot vijf (Blind Willie Johnson en the Golden Gate Jubilee Quartet). Ook opgenomen zijn the Pilgrim Travellers, the Dixie Hummingbirds, Mahalia Jackson en the Mitchell Christian Singers. Hoewel het boekje van allen ook een korte biografie bevat en deze gospels nog altijd indrukwekkend zijn in onvoorwaardelijkheid en gevoel, maakt de uitgave helaas toch een indruk van willekeurigheid.

***1/2

Comments zijn gesloten.