Dolly Parton heeft inmiddels twee songs uitgebracht van haar album ‘Rockstar’, waarop ze samenwerkt met allerlei groten uit de rockwereld.

Op dat album komen maar liefst 21 songs te staan: negen nieuwe en twaalf covers van klassiekers van allerlei slag.

Onder die covers zijn ‘(I Can’t Get No) Satisfaction’ van de Rolling Stones, ‘Purple Rain’ van Prince en ‘Magic Man’ van Heart. Dat laatste nummer is door Parton opgedragen aan haar echtgenoot Carl. Aan die song voegde ze samen met Ann Wilson enkele regels toe om de tekst meer naar zichzelf toe te trekken.

In die 21 nummers doet overigens niet alleen Ann Wilson mee, want de andere songs ijken op de gebruikelijke sterrenparade: Sting, Debbie Harry, Stevie Nicks, Journey’s Steve Perry, Joan Jett & the Heartbreakers en Rob Halford van Judas Priest en Nikki Sixx van Mötley Crüe.

Inmiddels zijn Parton’s cover van de Heart-klassieker ‘Magic Man’ en de song met Halford en Sixx te horen: ‘Bygones’ is een van die nieuwe nummers. Het laatste noemt Parton een van haar fevoriete nummers van haar nog niet uitgekomen album:

‘The song fits with so many couples, and coupling my voice with Rob, one of my all-time favourites, made it even more special.’

Ik heb overigens reden om aan te nemen, dat het niet tot mijn favoriete songs gaat horen…

Daarop maakt ‘Magic’ dan meer kans:

Eerdere berichten over Dolly Parton vind je in de categorie Nieuws.