Een rechtbankjury in de Amerikaanse staat Michigan heeft een knoop doorgehakt over welk testament van souldiva Aretha Franklin rechtsgeldig is.

De kinderen van Franklin hadden een proces aangespannen, doordat er twee handgeschreven testamenten waren gevonden in Franklin’s huis na haar dood in 2018.

Een van de twee lag in een afgesloten ladekast samen met oude platencontracten en stamde uit 2010 en de andere zat in een ringband die  tussen de kussens van Franklin’s bank werd gevonden. Die versie was uit 2014.

Kecalf en Edward Franklin claimden dat de tweede versie rechtsgeldig was, terwijl Ted White, hun halfbroer, dat zei van de oudere versie.

Kecalf en Edward hadden bepleit dat het jongste testament uit 2014 rechtsgeldig was. Hun halfbroer Ted White pleitte ervoor dat het testament uit 2010 de leidraad zou moeten zijn bij de verdeling van haar erfenis.

Na onder meer een handschriftonderzoek van beide briefjes concludeerde de jury dat de jongste versie erkend moest worden als Franklin’s testament, ook door een smiley die ze in de tekst had verwerkt. Dat was kenmerkend voor haar, zo zeiden ook Kecalf en Edward.

Het spreekt vanzelf, dat de recentste versie veel gunstiger voor de twee uitpakt dan de eerste:

www.bbc.com/news/world-us-canada-66170679?at_link_type=web_link&at_link_origin=BBCBreaking&at_medium=social&at_bbc_team=editorial&at_ptr_name=twitter&at_link_id=266F593C-2024-11EE-B9DF-894BAD7C7D13&at_format=link&at_campaign_type=owned&at_campaign=Social_Flow

Eerdere berichten over Aretha Franklin en over haar testament vind je in de categorie Nieuws.