Prince’ ‘Diamond and Pearls’ uit 1991 komt op 27 oktober opnieuw uit.

Het door Prince met de New Power Generation opgenomen album zal in deze versie maar liefst 47 (!) niet eerder uitgebrachte nummers tellen en meer dan twee uur live-materiaal.

Het gaat daarbij om de de Deluxe-versie en de Super-Deluxe-versie, want het oorspronkelijke album komt ook opnieuw uit.

Voor alle versies geldt dat de nummers erop opnieuw gemasterd zijn

De fans zullen moeten sparen, want de Super-Deluxe-versie zal zeven cd’s tellen of twaalf lp’s en niet alleen een aantal singles bevatten, maar ook 33 songs uit het archief van Prince: andere versies van eerder uitgebrachte nummers, songs die Prince uiteindelijk niet opnam, maar die door andere artiesten werden uitgebracht en songs die Prince opnam tijdens zijn tournee van 1990.

De liveopnamen zijn van een concert van 11 januari 1992 in de Glam Glam-club in Minnesota, Prince’ thuisstad. Daarvan staat ook beeldmateriaal op de Super Deluxe-versie, net als van het optreden tijdens de Special Olympics in 1991 en de ‘Diamonds and Pearls’-videocollectie, die destijds op VHS en laserdisc uitkwam.

Die meest uitgebreide versie bevat ook nog een boek van 120 pagina’s met foto’s en bijdragen van ‘wetenschappers’ en Prince-experts. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, schreef Public Enemy’s Chuck D het voorwoord.

Inmiddels zijn twee nummers alvast te horen: een niet eerder uitgebrachte versie van ‘Alice Through The looking Glass’ van 28 mei 1991, opgenomen in de Larrabee Sound Studio A, Los Angeles:

www.youtube.com/watch?v=JY51qA4hND4

en een vroege mix van ‘Insatiable’ die afwijkt van de uiteindelijke versie:

www.youtube.com/watch?v=bCyQBhZkQvA

Eerdere berichten over Prince vind je in de categorieën Nieuws en Dossier Politiek en popmuziek.