Op YouTube is een meer dan twintig minuten durende documentaire te zien over de opnames van het nieuwe album van de Blind Boys of Alabama, ‘Echoes from the South’.

Daarin zijn de zes leden te zien in de studio, terwijl ze het titelnummer live opnemen met drummer Chad Gamble, bassist Dennis Crouch en pianist Phil Cook en Joey Williams op gitaar. Ook zingen ze ‘The Last Time’ en ‘Heaven Help Us All’.

Te zien is hoe Jimmy Carter aanwijzingen geeft over hoe de anderen dat moeten zingen, maar later geeft ook de relatief jonge Joey Williams ‘the elders’ aanwijzingen.

Interessant is, hoe Paul Beasley zijn geëxalteerde uitroepen in ‘Jesus You Have Been Good To Me’ inzingt, heel gewoontjes zittend op iets wat nog het meest lijkt op een klapstoeltje.

Hoewel een duidelijke lijn ontbreekt, zijn er interviewfragmenten met Jimmy Carter, de in mei overleden Ben Moore en de niet alleen jonge, maar ook ziende Joey Williams. Carter mijmert daarbij over zijn ‘oude’ stembanden en zegt bijvoorbeeld te hopen dat hij nog een paar jaar heeft, al is dat inmiddels ingehaald door de realiteit: Carter is inmiddels met muzikaal pensioen.

Ook aan de lunch blijken de Blind Boys gewoon door te zingen en gaat groepslid Reverend Julius Love zingend voor in gebed, compleet met call and response van de andere Blind Boys:

Eerdere berichten over de Blind Boys of Alabama vind je in de categorieën Nieuws, Luisterpalen en Concerttips.

De recensies van ‘Take The High Road’, ‘Higher Ground’ en ‘Spirit of the Century ‘ het samen met Ben Harper opgenomen ‘There Will Be A Light’ vind je in de categorie Recensies gospel.