De Little Richard-film ‘I Am Everything’ is genomineerd voor een Grammy in de categorie  Best Music Film.

Wonderlijk genoeg is dat de eerste nominatie de die de boeken inging als de architect van de rock ‘n’ roll met singles als ‘Tutti Frutti’ en ‘Long Tall Sally’, al wordt dat begrijpelijk als je weet dat de Grammy’s pas in 1959 werden ingesteld en dat hij een Lifetime Achievement Award van de Recording Academy ontving in 1993.

In de film komt de als Richard Penniman geboren Little Richard zelf ook uitgebreid aan het woord.

De andere genomineerde films zijn een film over David Bowie, ‘Moonage Daydream’, de Tupac Shakur-film ‘Dear Mama’en twee concertfilms: ‘Lewis Capaldi: How I’m Feeling Now’en  ‘Kendrick Lamar: Live From Paris, The Big Steppers Tour’.

Eerdere berichten over Little Richard vind je in de categorieën Nieuws en Dossier: Ook al dood…