Ray Davies, natuurlijk voor altijd de ex-voorman van de The Kinks, heeft in een interview met NME gezegd dat hij ongeveer twintig nieuwe songs heeft. Hij heeft thuis namelijk demo’s opgenomen gedurende ongeveer drie decennia; op sommige spelen ook zijn boer Dave en oorspronkelijke drummer Mick Avory mee.

Het gaat daarbij weliswaar om losse delen, maar die kan hij gemakkelijk genoeg combineren, zo stelt hij: twee of drie fragmenten wil hij nog afmaken maar de rest is af.

Of het ook komt tot een reünie met broer Dave en drummer Mick Avory is nog ‘in de schoot van de goden’, zo zei Ray Davies: de spanningen tussen Avory en de broers zijn volgens hem inmiddels wel weggeëbd, maar alles hangt af van het feit of ze een contract kunnen afsluiten voor ‘A show that gives us the credit we deserve.‘ Vertaald luidt dat vermoedelijk ongeveer: ‘een concert dat ons zoveel geld oplevert dat we het de moeite waard vinden.’

Dan zal hij naar eigen zeggen nog wel even zijn broer moeten overhalen, want de twee hebben nogal de neiging er verschillende opvattingen op na te houden.

Wonderlijk genoeg komt het tweede deel van hun verzamelde werk, ‘The Journey Part 2’, slechts even zijdelings ter sprake, hoewel de releasedatum toch echt 17 november is:

Eerdere berichten over Ray en Dave Davies en over The Kinks vind je in de categorie Nieuws.