Bonnie Raitt heeft maar liefst 24 nieuwe concerten toegevoegd aan haar Amerikaanse tournee voor de eerste helft van dit jaar: de tournee zou aanvankelijk eind april eindigen, maar loopt nu door tot en met eind juni.

Ook in de herfst van dit jaar gaat Raitt weer op tournee, al is daarover nog niet meer te lezen dan een algemene aankondiging.

Dat alles is het directe gevolg van de verrassende enthousiaste ontvangst van haar gedegen, maar niet echt spectaculaire album ‘Just Like That’, waarvan het titelnummer verbazend genoeg niet alleen de Grammy won voor ‘Best American Roots Song’, maar ook nog een Grammy kreeg voor Song of the Year én een Americana Music Award.

Bovendien won ze ook nog de Grammy in de categorie ‘Beste Americana Performance’ voor ‘Made Up Mind’, de opener van dat album.

Alles bij elkaar leek het op een verrassende, Raitt overigens zeer gegunde inhaalmanoeuvre van de American Recording Academy.

De recensies van ‘Just Like That’, ‘Slipstream’ en ‘Souls Alike’ vind je in de categorie recensies roots.

Andere berichten over Bonnie Raitt vind je in de categorieën nieuws, concerttips, luisterpalen, rootsmuziek op radio, tv en internet, concertrecensies, New Orleans, Dossier: Crisis in de platenindustrie en luisterpalen.