Crowded House heeft een eerste nieuwe single uit na het album ‘Dreamers Are Waiting’ (2021).

Neil Finn’s inspiratie voor het schrijven van ‘Oh Hi’ was So They Can, een internationale liefdadigheidsorganisatie die scholen bouwt in afgelegen delen van Kenia en Tanzania.

In een persbericht lijkt Finn zich te verontschuldigen voor het nummer. Tegen Rolling Stone zei hij namelijk: ‘We don’t want to be that same band now.

I like to think the songs can be equally as good. Some people will find them not as immediately catchy or classic-sounding, but it’s worth remembering that when we handed our first record into Capitol, nobody was saying it was going to go straight onto the radio. They were like, ‘I don’t know if you have the singles.’ Sometimes hits and popular songs aren’t obvious until they happen.’

Toch zit hij vol plannen voor de groep waarvan inmiddels ook zijn zonen Liam en Elroy deel uitmaken: ‘We feel a tremendous potential in the band. We’ve done these shows and we’ve grown. It’s filled us with wonder about the whole thing. We’d like to get together and have another album next year, hopefully.’

Toch is Finn’s voorzichtigheid goed te begrijpen bij het horen van het nummer. Het lijkt alles te missen wat bijvoorbeeld ‘Fall at your Feet’, ‘Weather with You’ en ‘Four Seaons in a Day’ en tot klassiekers maakte:

www.youtube.com/watch?v=mzNgZPnvnfA&t=1s

Eerdere berichten over Crowded House vind je in de categorie nieuws.