Toegegeven, er is belangrijker nieuws, maar in aanloop naar de première van ‘Back to Black’, de biopic over opkomst en ondergang van Amy Winehouse, voedt de productiemaatschappij de wereld met weetjes die de belangstelling voor de film moeten aanjagen.

Op 12 april moeten de bioscopen wel vol zitten en ook liefst tot lang daarna.

Dat hoofdrolspeelster Marisa Abela zelf alle nummers in die film zal zingen, is dis nieuws en misschien is het dat in het echt ook wel.

Abela zei zelf tijdens haar auditie voor de film niet te kunnen zingen, maar maakte desondanks zoveel indruk dat regisseur Sam Taylor-Johnson haar voor de rol castte.

Zonder dat zij dat wist, begon Abela al zanglessen te nemen en toen ze de rol eenmaal had gekregen, maakte ze ook een testopname in de beroemde Abbey Road Studios met de musici die in de band van Winehouse zaten.

Daar heeft ze een enorme indruk gemaakt, zodat er blijkbaar nog maar een conclusie mogelijk was…

Nu zijn dat niet alleen extreem hoge, maar ook grote schoenen om te vullen.

Er was al een trailer, maar nu is er een tweede, die voor een gedeelte uit dezelfde beelden bestaat, maar waarin Abela ook af en toe een fragmentje zingt:

Eerdere berichten over Amy Winehouse én over de soap die haar biopic lang was, vind je in de categorieën Nieuws, Rootsmuziek op radio, tv en internet. In de categorie Columns vind je bovendien ‘Amy Winehouse of de media onmatig?’