Paul McCatney staat ook bekend als een man die met overtuiging allerlei goede doelen steunt.

Hij draagt War Child vast ook een warm hart toe, maar zal overvallen zijn door de steun die hij binnenkort indirect aan die liefdadigheidsorganisatie geeft.

Een van hem gemaakt portret wordt namelijk geveild door de maker, beeldhouwer Wilfrid Wood.

Wood maakte het in het kader van een project waarbij artiesten een single in een gelimiteerde oplage voor de organisatie opnemen die wordt geveild.

Dit jaar nemen onder meer The Specials, The Chemical Brothers  en Siouxsie and the Banshees eraan deel, terwijl ook beroemde beeldend kunstenaars eraan deelnamen door hoesontwerpen te maken. In het verleden waren dat onder anderen Ai Weiwei en Yoko Ono.

Alle ontwerpen zouden te zien zijn in een galerie en daar ging het mis: McCartney of de mensen die zijn zaken behartigen, vonden het portret dat Wood had gemaakt te weinig flatteus en dus trok McCartney zich terug uit het project.

Wood liet zich daardoor echter niet uit het veld slaan en heeft besloten McCartney’s beeltenis te laten veilen en de opbrengst alsnog aan WarChld te schenken.

Bij het zien van zijn interpretatie van McCartney kun je je in ieder geval even iets voorstellen bij zijn gevoel:

https://www.instagram.com/p/C4xWsXtigjG/?utm_source=ig_embed&ig_rid=66abd225-f08a-4173-b903-0d9a9023c2c9

Eerdere berichten over Paul McCartney vind je in de categorieën nieuws, Dossier: Ook al dood…, concertrecensies en Dossier: politiek en popmuziek.