In het binnenkort in première gaande ‘Back to Black’,  de biopic over het leven van Amy Winehouse, is geen rol weggelegd voor producer Mark Ronson. Dat is opvallend, doordat Ronson als producer van haar gelijknamige tweede album een grote rol speelde in het geluid ervan en dus in dat van Winehouse.

Toch is dat niet het enige raadsel: Jeff Tunke, de acteur die Ronson zou spelen in de film, zegt in een interview met de Daily Mail dat alle scènes waarin hij speelde uit de film zijn geknipt en zijn naam dus ook van de titelrol is gehaald.

Ook zegt hij dat hij Ronson colbertje heeft gedragen en met Sam Taylor-Johnson, de regisseur van de film, heeft gewerkt.

Taylor-Johnson, heeft daarna via een woordvoerder een verklaring uitgegeven. Daarin staat dat het karakter Mark Ronson nooit op het scherm te zien was in de film, ‘zodat het onmogelijk zou zijn geweest alle scènes eruit te knippen, doordat ze niet bestaan.‘

Of een en ander een opzetje is om publiciteit rond de film te genereren? Niemand die het weet:

https://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-13255799/mark-ronson-amy-winehouse-black-biopic.html

Eerdere berichten over Amy Winehouse én over de soap die haar biopic en haar leven lang waren, vind je in de categorieën Nieuws en Rootsmuziek op radio, tv en internet. In de categorie Columns vind je bovendien ‘Amy Winehouse of de media onmatig?’