Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

CD’s voor een euro?

oktober 19th, 2010 at 17:13

Voormalig Warner-topman Rob Dickins vindt dat platenlabels albums moeten verkopen voor iets meer dan een euro om illegaal downloaden tegen te gaan. Nu wordt zo’n tqchtig procent van de CD’s illegaal gedwonload, stelt Dickins. Als Cd’s echter zo godkoop worden, zal de muziekverkoop snel stijgen.

Dickins was vijftien jaar lang de hoogste baas van Warner Music in Groot-Brittannië tot 1998 en begeleidde onder andere Madonna, REM en Simply Red.

Die permanente prijsstunt stelde hij voor tijdens een muziekconferentie in Manchester.

De lage prijs van een euro zou volgend Dickins zorgen voor impulsaankopen en daardoor de drastische daling van de albumprijs compenseren. Albums van grote artiesten zouden dan zeker 200 miljoen keer over de toonbank gaan in plaats van zo’n 8 miljoen keer, voorspelt de ex-topman van Warner Music.

Het grote geld moet ook dan overigens nog steeds worden verdiend met live-optredens en de verkoop van merchandise.

De prijzen van CD’s zijn de afgelopen jaren overigens al gezakt van rond de 13 pond naar ongeveer 6 pond in het Verenigd Koninkrijk, prijzen waarvan wij in Nederland overigens sowieso alleen maar kunnen dromen.

Er was veel en ongezouten kritiek op Dinkins’ plan.Een duidelijke tegenstander zei dat een fles bronwater al 1 pond kost en dat muziek een waardevolle vorm van kunst die het waard is dat ervoor betaald wordt.

Een andere tegenstander zei dat Dickins uit de tijd komt dat de cd’s nog 14 dollar kostten, een prijs die de platenindustrie een slechte naam bezorgde.

Kippenvel denkt zo maar, dat dit idee wel eens een stille dood zou kunnen sterven……..

Comments zijn gesloten.