Na de release op 20 april jl. in beperkte oplage op transparant vinyl voor Record Store Day komt er nu een reguliere release van ‘Fu##in’Up’ in alle mogelijke versies.

Die verschijnen vandaag.

Inmiddels zijn dan ook de songtitels bekend, al zijn die zelfs voor Young-afficionado’s nog een interessante puzzel.

Het album is namelijk een live-uitvoering van ‘Ragged Glory’, zoals Young en Crazy Horse die speelde in een club in zijn geboortestad Toronto in 2023.

De songtitels komen op een na echter niet overeen met die op het studioalbum, terwijl ook het aantal nummers verschilt: ‘Fu##in’Up’ telt er negen, terwijl ‘Ragged Glory’ er tien bevatte.

‘Farmer John’ hield zijn originele titel, doordat dat een cover is van de song van Don and Dewey uit 1959. Het origineel van Don ‘Sugarcane’ Harrris en Dewey Terry uit 1959 werd pas in 1964  bekender door The Premiers, een Amerikaanse rockgroep die er destijds een hit mee had. Young speelde die song ooit al tijdens optredens met zijn eerste groep.

De volgorde van de tracks is daarentegen weer wel identiek, zodat de uitkomst is dat het slotnummer ‘Mother Earh (Natural Anthem)’ afviel:

Fu##in’ Up:

1 City Life

2 Feel Like a Railroad (River of Pride)

3 Heart of Steel

4 Broken Circle

5 Valley of Hearts

6 Farmer John

7 Walkin’ in my Place (Road of Tears)

8 To Follow One’s Own Dream

9 Chance on Love

‘Ragged Glory’:

1 Country Home

2 White Line

3 Fuckin’Up

4 Over and Over

5 Love to Burn

6 Farmer John

7 Mansion on the Hill

8 Days That Used To Be

9 Love and Only Love

Eerdere berichten over Neil Young met en zonder Crazy Horse vind je terug in de categorie nieuws.

Mijn recensie van ‘Colorado’ vind je in de categorie recensies rock en die van ‘Homegrown’ in recensies singer-songwriter.