Zoals eerder bekend werd, toeren Robert Plant en Alison Krauss sinds 2 juni door de VS. Dat doen ze in juni en augustus nog tot begin september.

Dat zou je een laat vervolg kunnen noemen op ‘Raise the Roof’, hun tweede duo-album uit 2021.

Ter gelegenheid van die tournee hebben ze een nieuw nummer uitgebracht: dat is een zeer stemmige versie van ‘When The Levee Breaks’, met een nadruk op opzwepende drums uitbundige viool en een aan het eind exploderen gitaarsolo.

Opvallend genoeg is dat een nieuwe versie van een Led Zeppelin-nummer, uiteraard de groep waarmee Plant eind jaren zestig zijn faam als zanger vestigde.

Het stond op het album ‘IV’ en werd door de groep gelicht it het klassieke Amerikaanse bluesrepertoire, want het werd geschreven door Memphis Minnie.

Plant en Krauss worden op het nummer en tijdens hun tournee begeleid door gitarist JD McPherson, drummer Jay Bellerose, bassist Dennis Crouch, violist Stuart Duncan en door broer en gitarist-toetsenist Viktor Krauss.

Die song spelen de twee ook live, net als enkele andere Led Zeppelin-klassiekers: ‘The Battle of Evermore’ en  ‘Rock and Roll’, terwijl ‘Gallows Pole’te horen was in een medley:

www.youtube.com/watch?v=zDfwE0iDHYo&t=11s