Tijdloze klasse.

De twaalf songs op deze opvolger van het naamloze debuut van The Bridge zijn al net zo dwars en swingend als die twaalf van verleden jaar. Bands als Little Feat en The Band klinken erin door, maar zonder dat deze inmiddels tot zes man uitgegroeide groep een kloon is. Hun geluid is immers het resultaat van het jarenlang spelen van gemiddeld 250 optredens per jaar.
In de opnieuw door zanger/gitarist Cris Jacobs en zanger/mandolinespeler Kenny Liner geschreven songs strijden folkrock, funk en countryrock om voorrang, afgemaakt met meerstemmige koortjes en Patrick Rainey’s incidentele saxen. Tempowisselingen gaan ze daarbij evnmin uit de weg als stemmige en meanderende instrumentale gedeelten. Daarin klinkt steeds het mythische Amerikaanse heartland door, net als in hun slepende, emotionele zang en hun swingende ritmes. Die traditie persoonlijk uitwerkend is The Bridge tegelijk klassiek en uniek.

***1/2

Gepubliceerd in Heaven no 59, maart-april 2009/no. 2