Bluesman!

Little Louis van Empel speelt al vijftien jaar rootsmuziek, maar bleek in 2007 op Speak Of The Devil getransformeerd tot bluesman. Nog altijd lijkend op een iets oudere Buddy Holly, blaast hij traditionele blues zowel solo als met zijn driemansband nieuw leven in, want zijn songs zinderen van intensiteit.
Deze combinatie is daarvan nogmaals het overvloedige bewijs: de cd bevat vijftien live-songs, de dvd twintig.

De negen elektrische komen van Moulin Blues 2008, waar Little Louis in trance raakt door de hem voortjagende, smerig groovende Aart van der Wulp (gitaar en mondharmonica), Geurt Engelsman (contrabas) en Gabriël Peeters (drums). Ook solo in De Groene Engel maakt hij de traditie ondergeschikt aan zijn grote persoonlijkheid in eigen songs en nummers van Mose Allison, John Lee Hooker en Muddy Waters. Van Empel speelt de blues niet, hij leeft hem.

***1/2

Gepubliceerd in Heaven no. 59, maart-april 2009/no. 2