Blijkbaar is de handel in handtekeningen ook een interessante bedrijfstak.

PSA/DNA is een Amerikaans bedrijf dat de echtheid onderzoekt van onder meer handtekeningen. Er blijken dan ook veel vervalsingen in omloop te zijn. Het bedrijf heeft namelijk afgelopen jaar ruim 200.000 controles uitgevoerd.

Niet zo opvallend is dat vooral de handtekening van Michael Jackson populair is. Een door Michael Jackson zélf ondertekende foto levert makkelijk 1000 euro op.

De handtekening van Elvis Presley staat overigens nog altijd op nummer een, gevolgd door die van the Beatles. Dan pas komt die van de veelbelovendste Amerikaanse president van de twintigste eeuw, John F Kennedy. Hij wordt nog altijd op de hielen gezeten door de voluptueuze schone Marilyn Monroe, met wie Kennedy een gepassioneerde verhouding zou hebben gehad.

Hoewel Monroe nauwelijks kon zingen, heeft haar voor Kennedy gezongen versie van Happy Birthday zelfs in de volgens moderne standaarden ondermaatse beeldkwaliteit een enorme seksuele lading, ook door haar op zich keurige, maar uiterst onthullende jurk.

Opvallend is verder dat negen van de tien populairste handtekeningen van Amerikanen zijn én dat de rol van popmuziek ook hier groot is. Vijf van de tien zijn van vooral dode popsterren.

De hele Top 10 van meest gevraagde handtekeningen van 2010 ziet er als volgt uit:1   Elvis Presley

2   The Beatles

3   John F. Kennedy

4   Marilyn Monroe

5   Michael Jackson

6   Jim Morrison

7   Neil Armstrong

8   Jimi Hendrix

9   James Dean

10 Walt Disney