Kippenvel berichtte eind oktober al dat het huis waar Beatles-drummer Ringo Starr opgroeide, met sloop wordt bedreigd. De gemeente Liverpool wil nieuwbouw laten verrijzen aan 9 Madryn Street. Naastgelegen huizen werden al maanden geleden dichtgetimmerd in afwachting van de afbraak.

Nu heeft de Engelse minister van Volkshuisvesting, Shapps, gezegd de sloop te willen voorkomen. Hij heeft Liverpool gevraagd het huis in de wijk Toxeth te sparen, omdat het hier gaat om een cultureel monument.

De meeste andere huizen in die straat zijn eigendom van de gemeente, maar nummer 9 is privébezit en onderhandelingen met de eigenaar hebben tot nu toe tot niets geleid. Dat privébezit heeft echter ook geleid tot achterstallig groot onderhoud. Ook dat is een reden dat Liverpool wil overgaan tot sloop. Renovatie van het huis zou namelijk 180.000 euro gaan kosten.

In tegenstelling tot wat eind oktober bekend was is de bij de burgerlijke stand als Richard Parkin Starkey bekend staande drummer wel degelijk in dat huis geboren, nl. op 7 juli 1940.

Het toenmalige verweer van de gemeente Liverpool dat het huis niet van voldoende cultuurhistorische waarde zou zijn, omdat Starr er niet geboren was, komt dat nu dan ook erg merkwaardig over.

De huizen waar John Lennon en Paul McCartney opgroeiden zijn gespaard omdat zij in het bezit zijn van de National Trust, de Britse monumentenzorg, en zijn vaste onderdelen van speciale Beatles-rondritten, net als het geboortehuis van George Harrison.

Het eerdere en dus gedeeltelijk onjuiste bericht over de plannen voor afbraak vind je elders op deze site.