Pamela Des Barres, ooit een van de grootste groupies, heeft een aantal van haar collega’s geïnterviewd over hun erotische avonturen.

De inmiddels bejaarde dames vertellen daarover in de VH1-documentaire Let’s Spend The Night Together.

Tura Satana vertelt hoe ze Elvis heeft leren zoenen, Lorix Matrix hoe ze haar maagdelijkheid verloor aan David Bowie en Cynthia Albritton hoe ze gipsafdrukken maakte van de geslachtsdelen van beroemde rockers.

Ook wordt bekend gemaakt welke rocker het zwaarst is geschapen en blijkbaar wint Huey Lewis die competitie.

Zangeres-actrice Zooey Deschanel is trouwens bezig met een film over het leven van Pamela Des Barres.

Wij moeten dan overigens direct denken aan het lang geleden uitgekomen boekje Groupies, dat alweer een hele tijd stond te verstoffen in Kippenvels boekenkast. Dat werd ooit geschreven door twee redacteuren van het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone: John Burks en Jerry Hopkins.

Zij interviewden rond 1968 allerlei groupies naar hun amoureuze escapades met sterren van destijds. Hoewel die namen tegenwoordig nog slechts weinigen iets zeggen, zijn de verhalen over hen en de in hen geïnteresseerde dames feite van alle tijden .

Het verscheen oorspronkelijk bij Bantam Books in New York en werd in 1972 vertaald uitgegeven door Prisma.

Als het al te krijgen is, zal het wel antiquarisch zijn, want net als de groupies in de documentaire hierboven is het al jaren niet meer verkrijgbaar.