Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Ilse DeLange’s Next To Me dubbel platina

januari 12th, 2011 at 8:45

Ilse DeLange ontving dinsdag 11 januari in het showbizz-programma RTV Boulevard live een dubbelplatina plaat.

Next To Me kwam in augustus 2010 uit en bevat slechts acht nummers. Dat was een bewuste keuze van DeLange, die vindt dat ze zo sneller achter elkaar cd’s kan uitbrengen terwijl ze bovendien goedkoper zijn dan een klassieke cd.

Ondanks de kritiek van sommigen uit de branche bij het uitkomen, zijn er inmiddels van die plaats dus meer dan honderdduizend exemplaren verkocht en darmee is DeLange’s gelijk meer dan overtuigend bewezen.

DeLange was eigenlijk in RTL Boulevard uitgenodigd om haar 100% NL Award op te halen, omdat ze eerder op de dag voor de prijsuitreiking verhinderd was.

Ze wist dat ze van het gelijknamige radiostation de prijs had gekregen voor het beste nummer van het jaar. Dat was het titelnummer van haar cd Next to Me.

In hoeverre het doorgestoken kaart was, dat ook die andere onderscheiding op dat moment werd uitgereikt, is voor Kippenvel niet na te gaan. Duidelijk is wel, dat DeLange ongeveer wist hoeveel keer haar cd inmiddels was verkocht, hoewel zij ook vanavond weer zeer naturel spontaan was.

Anderzijds is het in de pers komen altijd van levensbelang voor een artiest, en dat geldt voor een popartiest in deze sombere tijden van downloaden. Met de gigantische kijkcijfers van RTL Boulevard is zo’n visite van DeLange voor haar een gouden zet, hoewel zij toch al over een zeer grote en opvallend trouwe schare fans beschikt.

Eerdere berichten over Ilse DeLage’s Next to Me vind je elders op deze site.

Comments zijn gesloten.