De Canadian Academy of Recording Arts and Sciences heeft Shania Twain voorgedragen voor  de Canadian Music Hall of Fame.

De vrouw die de laatste jaren meer in het nieuws is vanwege haar scheiding van echtgenoot/producer Mutt Lange, haar recente tweede huwelijk en de tv-show die zij vanaf 1 maart zal presenteren op Oprah Winfrey’s nieuwe zender OWN, is voorgedragen vanwege haar muzikale carrière, die kernachtig wordt omschreven als “chart-topping”.

De voorzitter van die Canadian Academy of Recording Arts and Sciences omschreef Twain in een moeilijk te verbeteren soundbite als volgt: “Her authenticity as a songwriter and performer have made het a global powerhouse.”

Twain won door de jaren heen al twaalf Juno’s, de Canadese country-onderscheiding, en zal op 27 maart a.s. als eregast in de schijnwerpers staan bij de uitreiking van de Juno’s voor 2011.

Twain komt door die introductie in de Canadian Music Hall of Fame overigens in het gezelschap terecht van collega-Canadezen als Joni Mitchell, Leonard Cohen, Neil Young en Oscar Petersen.

Kippenvel heeft inderdaad groot respect voor de buitengewoon commerciële, gelaagde en soepel het oor inglijdende mix van country, rock en hitparade-invloeden zoals die te horen waren op b.v. Come On Over.

Die sound was destijds echter het werk van Mutt Lange, die aan alle zestien nummers meeschreef en daarop muzikaal uit een heel ander vaatje tapte dan tijdens het produceren van de rockers AC/DC en Deff Leppard en radiorockers The Cars. Het is dus maar de vraag of Twain er in de toekomst muzikaal nog toe kan doen.

Hoewel wij de perfect afgewerkte zangeres zelf nog altijd stukken mooier vinden dan Cohen, Young en Peterson samen, kan zij qua uiterlijk wonderlijk genoeg toch niet tippen aan Joni Mitchell.

Omdat Kippenvel af en toe bovendien graag voor de zekerheid toch nog even een open deur intrapt, besluiten we met de vaststelling dat zelfs Twains beste muziek uiteraard stukken minder interessant is dan het werk van om het even wie van deze vier. Wij pleiten dus voor een Canadian Music Hall of Fame Premier League……………..