De kans dat in de ooit fameuze Wisseloord Studio’s in Hilversum nog muziek zou worden opgenomen, leek tot voor kort uiterst klein. In de gloriedagen namen onder meer U2, Elton John, The Police, 50 Cent en Tina Turner er op.

Sinds 2005 kwakkelde het complex financieel en in 2009 wilde de Belastingdienst een executieverkoop omdat er een grote schuld aan die dienst was. Die verkoop werd nog op het laatste moment voorkomen doordat de toenmalige exploitant de schuld alsnog betaalde, maar ook daarna ging het niet beter.

Nu heeft het complex een nieuwe exploitant. Die gaat de studio’s grondig laten verbouwen. Alle controlekamers zijn gesloopt en de verouderde apparatuur wordt vervangen door neiuwe speakers en nieuwe tafels. Toch is er wel wat apparatuur achtergebleven. Daarbij gaat het om apparatuur die zorgt voor de kenmerkende oude sfeer.

Bovendien wordt het complex uitgebreid met een vijfde opnamestudio bij. Overigens blijven de studio’s voor het grootste gedeelte hetzelfde.

De heropening staat gepland voor 1 juni 2011.

De nieuwe exploitanten zijn Ronald Prent, Darcy Proper en Paul Reynolds.

Bovendien gaan de studio’s werken volgens een nieuw businessmodel. Wisseloord levert een heel team inclusief technicus, zodat in korte tijd complete opnamesessies kunnen worden afgerond.

Meer info? www.wisseloord.nl/pages/en/home