Zondag 23 januari is uitgeroepen tot Dag van het Vinyl door Radio 6.

Op die dag wordt in Poppodium 013 in Tilburg voor de tweede keer de Dag van het Vinyl georganiseerd. Uiteraard is dat een evenement bedoeld voor die inmiddels weer groter wordende groep mensen die heimwee hebben naar de lp, vooral vanwege het vermeende warmere geluid ervan vergeleken met de cd en de inderdaad nogal inferieure weergave van mp3-spelers. Kippenvel hoort daar niet toe, want het tikken van de krassen in lp’s zorgde bij deze muziekliefhebbers niet voor romantische gedachten aan een niet-aanwezige open haard, maar wél voor veel ergernis.

Radio 6 zal overigens op 23 januari een groot deel van de uitgezonden muziek van lp of single draaien.

Tijdens deze week besteedt de nationale radiozender die alleen op de kabel te vinden is al regelmatig aandacht aan deze gebeurtenis. Zo worden onder meer twintig vrijkaarten weggegeven. In de wekelijkse mailing aan daarop geabonneerde luisteraars zal de dag ook onder de aandacht worden gebracht.

Op de Dag van het Vinyl zal voor het eerst de Diamanten Naald’ worden uitgereikt aan degene die zich het afgelopen jaar als vinyl-ambassadeur heeft bewezen.

De uitreiking ervan vindt rond kwart voor vijf plaats en is live te horen via Radio 6.

Ook heimwee? http://www.013.nl/event/3452_de_dag_van_het_vinyl

‘Het favoriete vinyl’ vind je in de categorie Kort