In april maakt de Amerikaanse singer-songwriter Krista Detor met gitarist/partner Dave Weber en bassist Mike Lindauer een uitgebreide Europese tournee, waarbij zij ook Nederland aandoet.

Detor hoort volgens ons tot de top in haar genre en Kippenvel is dan ook dol op de drie cd’s die zij sinds 2007 uitbracht op Corazong: Mudshow, Cover Their Eyes en het recente Chocolate Paper Suites. Verder hebben wij ook bijzondere herinneringen aan de liveset die zij en haar David Weber deden in november 2007.

Die cd’s staan dan ook vol met melancholieke en gelaagde songs, waarin Detor stemmig en omfloerst zingt over door haar piano gedomineerde muziek.

Cover Their Eyes en Chocolate Paper Suites stonden dan ook respectievelijk in de Kippenvel Top Zoveel 2007 en 2010, terwijl ze ook deel uitmaakten van de Top 10 die wij voor popmagazine Heaven samenstelden.

Recensies van die twee cd’s vind je in de categorie singer-songwriter en een verslag van die live-set is terug te lezen in de categorie Kippenvel’s live-optredens.

Inmiddels is de serie optredens van Krista Detor’s So Far-tour uitgebreid met vier optredens:

10 april: De Tramwerkplaats, Winschoten, 15.00 uur
12 april: RTV Katwijk’s Kippenvel, radioconcert van 21:00 tot 23:00 uur
15 april: JZ Karo, Wesel
16 april: In The Woods, Lage Vuursche
17 april: Acoustic Alley, The Hague, 15:00 uur
19 april: Q-Bus, Leiden
23 april: ‘t Keerpunt, Spijkerboor
24 april: Cambrinus, Horst, 20:30 uur

Tijdens die optredens kan het publiek verzoeknummers aanvragen, maar dan gelukkig wel uit haar eigen rijke repertoire.

Op tussenliggende data is zij nog beschikbaar voor optredens. Geïnteresseerde boekers kunnen contact opnemen met: jacobuzz@live.nl

Het ziet er intussen naar uit dat Krista Detor, David Weber en Mike Lindauer inderdaad in zijn voor een live-set op dinsdagavond 12 april aanstaande in Kippenvel. Blijkbaar hebben ook zij goede herinneringen aan die dinsdagavond in november 2007………..